Jordmortjenesten

På Råde helsestasjon har vi en jordmor i 50% stilling. Jordmor finner du på helsestasjonen mandag, onsdag eller torsdag. Annenhver uke 3 dager, annehver uke 2 dager.

Jordmor tilbyr svangerskaps omsorg/ kontroller gjennom hele svangerskapet, samt rådgivning og fødselsforberedelse. Hun tilbyr også samtale om fødsel og veiledning ved føselsangst eller tidligere traumatisk fødsel. Hun tilbyr også kontroll etter fødselen med gjennomgang/ samtale om fødselen, ammeveiledning og prevensjonsveiledning.

Det er den gravide selv som velger om hun vil ha oppfølgning hos egen lege eller jordmor. Mange går annenhver gang til jordmor/ lege, men det går helt fint å kun gå til jordmor under hele svangerskapet inkludert til den første kontrollen. Ta gjerne kontakt med jordmor tidlig i svangerskapet.

Den første kontrollen er det satt av en klokketime til, deretter en halv time per gang dersom annet ikke er avtalt. Jordmor tar blodprøver ved behov, og kontrollerer deg at du er frisk. Ta gjerne med en urinprøve!
Det er satt av god tid til at snakke om det du har lyst til, slik at du får en oppfølgning som passer deg.

For deg som venter ditt første barn finns det mulighet til å delta i et fødsels og foreldreforberedende kurs i regi av jordmor og helsesøster på Helsestasjonen. Dette for å få mer kunnskap i fødselsforløpet og alt hva det innebærer, og for å bli kjent med andre førstegangsforeldre her i Råde kommune. Pris; 500 kr for 3 ganger inkludert en omvisning på fødeavdelingene i Fredrikstad.

 

Finner du ikke det du leter etter?

Publisert av Christel Falck. Sist endret 04.02.2015
Institusjon (1)